Melissa Stewart visits scchools
  Melissa will offer as many programs as you can fit into your school day, but she understands that scheduling constraints sometimes limit the number of programs possible. She doesn’t mind large time gaps between programs.  
Melissa requests 5-10 minutes between programs and at least 30 minutes for lunch. A few programs require some extra set up time.
Because some programs involve heavy props, Melissa prefers to stay in one room, such as the school library, throughout the day and have students come and go.
Available programs: Writing Programs for Kids and Science Programs for Kids
SAMPLE SCHEDULES
School with 3 classrooms per grade level and flexibility in scheduling
9:00 - 9:30   Celebrating Animal Underdogs, Jr.   K,K,K,1,1,1   30 minutes
9:45 - 10:45   Creating Nonfiction   4,4,4   60 minutes
10:50 - 11:50 Creating Nonfiction 5,5,5 60 minutes
12:00 - 12:45   Lunch and Book Signing        
12:45 - 1:30   Why Chocolate is Better Than Roses   3,3,3   45 minutes
1:40 - 2:10   Can an Aardvark Bark?   2,2,2   30 minutes
School with 3 classrooms per grade level and many scheduling impediments
9:00 - 9:30   Celebrating Animal Underdogs, Jr.   K,K,K,1,1,1   30 minutes
10:00 - 10:40   Celebrating Animal Underdogs   2,2,2,3,3,3   40 minutes
12:00 - 12:45 Lunch and Book Signing    
1:00 - 1:45   Why Chocolate is Better than Roses   4,4,4,5,5,5   45 minutes
School with 4 classrooms per grade level and flexibility in scheduling
9:00 - 9:30   Celebrating Animal Underdogs, Jr.   K,K,1,1   30 minutes
9:40 - 10:10   Celebrating Animal Underdogs, Jr.   K,K,1,1   30 minutes
10:25 - 10:55 Can an Aardvark Bark? 2,2,2,2 30 minutes
11:05 - 11:50 Why Chocolate is Better Than Roses 5,5,5,5 30 minutes
12:00 - 12:45   Lunch and Book Signing        
12:45 - 1:30   Why Chocolate is Better Than Roses   3,3,3,3   45 minutes
1:40 - 2:25   Why Chocolate is Better Than Roses   4,4,4,4   45 minutes
School with 4 classrooms per grade level and many scheduling impediments
9:00 - 9:30   Celebrating Animal Underdogs, Jr.   K,K,1,1   30 minutes
9:40 - 10:10   Celebrating Animal Underdogs, Jr.   K,K,1,1   30 minutes
10:30 - 11:10 Celebrating Animal Underdogs 2,2,2,3,3,3 40 minutes
12:00 - 12:45   Lunch and Book Signing        
1:00 - 1:45   Why Chocolate Is Better Than Roses   4,4,4,5,5,5   45 minutes
 
  FEES  
  VIRTUAL VISITS  
  Programs for Students: $200 per hour, the hour can be divided into two consecutive 30-minute sessions, 50 student limit per session
Professional Development Workshops: $500 per hour, no limit to audience size
 
  LIVE PROGRAMS  
  School Visits: $1500 per day (Discount available for multi-day visits.)
Professional Development Workshops:
$1800 per day
Family Literacy Programs: $600 (Discount available when combined with a school visit.)
 
  More than 75 miles from Acton, MA? Please add mileage, meals, and hotel.  
  More than 100 miles from Acton, MA? Please add mileage, meals, hotel, and airfare (if needed). A multi-day visit is required. You can coordinate with other schools or libraries in your area to split the costs, or check with Melissa to see if your location might fit into her existing travel schedule.  
 
School Visits with Melissa Stewart
School Visit Slideshow
Watch this video to see how Melissa taps into the delight and fascination children have for nature and learning via the tools that nature provides.
 
  For more information or to book a date, contact Melissa:
melissa [please insert “at” symbol] melissa-stewart [dot] com.”
 
Copyright 2001- Melissa Stewart. All rights reserved. All materials on this site may be copied for classroom or library use but may not be reprinted or resold for commercial purposes. This website is COPPA compliant. If you are a child under age 13 and wish to contact Melissa Stewart, please use the email address of a teacher, librarian, or parent with that adult’s permission. Webhost Privacy Policy.